ABU DHABI / VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN

 

Bijzondere plaatsen in Abu Dhabi

Abu Dhabi is de hoofdstad van het gelijknamige emiraat en tevens van de Verenigde Arabische Emiraten, het land op het Arabisch schiereiland dat uit zeven emiraten bestaat. Abu Dhabi is rijk, zeer rijk. Deze rijkdom is vrijwel geheel opgebouwd door olie-inkomsten. Jaarlijks mag het emiraat (nog) vele miljarden oliedollars op de bankrekening tegemoet zien. Zoals iedereen weet zijn deze oliebronnen niet oneindig.
De verwachting is dat Abu Dhabi het voor de helft van de 21e eeuw zal moeten stellen zonder inkomsten uit olie. Je merkt daarom dat Abu Dhabi het voorbeeld van buuremiraat Dubai inmiddels een beetje aan het volgen is. Abu Dhabi was veel traditioneler dan Dubai. De hotels in Abu Dhabi waren altijd vooral gevuld met zakenreizigers en conferentiegangers. De laatste jaren zijn er echter veel hotels geopend die zich vooral op toeristen richten. Abu Dhabi zal nooit een tweede Dubai worden, omdat het toch een eigen karakter heeft. Wel is er een mooie aanvulling naast Dubai ontstaan, die de komende jaren zeker in populariteit toe zal groeien.

 

In Abu Dhabi zijn verschillende bijzondere plaatsen te bezoeken. De trend is dat dit aantal in de komende jaren zeker toe zal nemen. Een fraai voorbeeld van een bijzondere plek in Abu Dhabi die niet voor het toerisme opgezet is (maar wel redelijk veel toeristen trekt) is de Sheikh Zayed Moskee. En van de eerste grote toeristische projecten die men opgezet heeft is Yas Island met daarop het racecircuit en Ferrari World. Een natuurlijke bijzondere plaats die Abu Dhabi rijk is, is de woestijn. Deze adembenemende zandvlakte leent zich prima voor excursies zoals het zogenaamde 'dune bashing'.

Bijzondere plaatsen in Abu Dhabi

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Abu Dhabi bewonderen:
 
Ferrari World Abu Dhabi
Sjeik Zayed Moskee
 

Bijzondere plaatsen in de Verenigde Arabische Emiraten

Abu Dhabi ligt in de Verenigde Arabische Emiraten. Wil je alle bijzondere plaatsen in de V.A.E. zien?
Ga dan naar onze Verenigde Arabische Emiraten pagina!

MEER INFORMATIE OVER ABU DHABI

Abu Dhabi bezienswaardigheden top 10
Abu Dhabi informatie
Abu Dhabi tips
Abu Dhabi in n dag
Abu Dhabi voor beginners

ABU DHABI WEER & KLIMAAT

Abu Dhabi klimaatinfo
Abu Dhabi zonkalender
winterzon in Abu Dhabi

ABU DHABI OP STARTPAGINA.NL

Abu Dhabi startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl