SIDE / TURKIJE

 

Bijzondere plaatsen in Side

De Turkse stad Side ligt aan de Turkse Riviėra, tussen de steden Alanya en Antalya. Side is tegenwoordig één van de belangrijkste toeristenplaatsen aan de Turkse kust, waar iedere zomer honderdduizenden vakantiegangers vooral voor een strandvakantie naartoe gaan. In Side vind je dan ook veel hotels, waarvan sommige wel meer dan duizend bedden tellen. Er is vaak sprake van een compleet vakantieresort waar toeristen alleen maar van af komen om een kijkje te nemen op het strand of voor een excursie. De stad Side heeft echter ook wel wat in petto voor de vele toeristen die hier verblijven. Dat komt omdat Side geen badplaats is die vanaf een projecttekening ontworpen is, maar omdat Side al duizenden jaren voor de komst van de eerste vliegtuigen vol toeristen een belangrijke stad was. Side is ongeveer in de zevende eeuw voor het begin van onze jaartelling gesticht door de Grieken. De Romeinen hebben enkele eeuwen later Side als een belangrijke handelsstad gebruikt. In deze periode heeft Side een flinke transformatie ondergaan. Veel Griekse gebouwen zijn in die periode aangepast of vervangen door Romeinse architectuur.

 

Het antieke Side

Een groot deel van de bezienswaardigheden in Side zijn afkomstig uit de lang vervlogen tijden. De antieke stad is deels verweven met het nieuwe hart van de stad. Ten noordoosten van het centrum begint een groot stuk antiek Side waar geen nieuwe bebouwing tussen ligt. Hier kun je genieten van de oude agora, van een Griekse tempel, van restanten van een aquaduct en van een fraai amfitheater. Aan de kust kun je genieten van de restanten van de tempel van Apollo.

Bijzondere plaatsen in Side

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Side bewonderen:
 
Antiek Side
Side Museum
Theater van Side
 

Bijzondere plaatsen in Turkije

Side ligt in Turkije. Wil je alle bijzondere plaatsen in Turkije zien?
Ga dan naar onze Turkije pagina!

MEER INFORMATIE OVER SIDE

Side bezienswaardigheden top 10
Side informatie
Side voor beginners

SIDE WEER & KLIMAAT

Side klimaatinfo
Side winterzon
Side zonkalender

SIDE OP STARTPAGINA.NL

Side startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl