ANTALYA / TURKIJE

 

Bijzondere plaatsen in Antalya

Wie een vakantie naar Antalya boekt die zou misschien verwachten dat hij/zij in een toeristenstad terecht komt. Dat is slechts ten dele waar. De toeristenwijk Lara is een voorbeeld van hoe er langs een fraai strand vrijwel alleen maar ruimte is voor toerisme. Hotels en winkelcentra voeren hier de boventoon. De stad Antalya zelf is echter heel andere koek. Deze stad is al in de tweede eeuw voor Christus gesticht. Om precies te zijn in het jaar 158 v.Chr., toen de toenmalige koning Attalos II van Pergamon Antalya stichtte. In de loop der eeuwen is Antalya uitgegroeid tot een stad van formaat. In eerste instantie in figuurlijke zin, in de loop van de twintigste eeuw heeft Antalya ook in omvang een flinke groeispurt gehad. Tot die tijd beperkte Antalya zich vooral tot het gebied wat ook nu nog binnen de stadsmuren ligt. Dit is de oude stad Antalya, waar tegenwoordig toeristen en locals graag genieten van de authentieke sfeer die hier zeker nog heerst. Opvallend is het aantal oude traditionele huizen dat hier nog intact is. Wil je deze huizen in het echt zien dan zul je naar Turkije moeten reizen. Vergeet niet voordat je nar Antalya afreist je Visum Turkije te regelen. Zonder dit volledig elektronische visum kom je Turkije als houder van een Nederlands paspoort niet binnen.

 

Het centrum van Antalya

Door de ommuring is het centrum van Antalya amper in omvang toegenomen. Je ziet dat de winkelstraten waar grote ketens vooral net buiten de stadsmuren liggen. Gelukkig maar, want daardoor zijn de veelal middeleeuwse straten grotendeels intact gebleven. Wie door oud Antalya loopt die kan een kaart meenemen waar de hoogtepunten van de binnenstad op staan. Beter nog is om eigenlijk op je gevoel de straatjes af te struinen en je te laten verrassen door wat je onderweg tegenkomt. De wijk is zoveel meer dan alleen maar een verzameling aan bezienswaardigheden.

Bijzondere plaatsen in Antalya

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Antalya bewonderen:
 

Antalya Museum
Atatürk House
Lara
Perge

Oude stad Antalya
Poort van Hadrianus
Yivliminare Moskee

Bijzondere plaatsen in Turkije

Antalya ligt in Turkije. Wil je alle bijzondere plaatsen in Turkije zien?
Ga dan naar onze Turkije pagina!

MEER INFORMATIE OVER ANTALYA

Antalya bezienswaardigheden top 10
Antalya informatie
Antalya voor beginners

ANTALYA WEER & KLIMAAT

Antalya klimaatinfo
Antalya winterzon
Antalya zonkalender

ANTALYA OP STARTPAGINA.NL

Antalya startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl