ZANZIBAR / TANZANIA

 

Bijzondere plaatsen op Zanzibar

Het eiland Zanzibar behoort tot de populairste toeristische bestemmingen van Tanzania. De meeste toeristen komen naar het eiland toe voor een relaxte zon zee en strand vakantie. Geregeld wordt een Zanzibar vakantie gecombineerd met een safari op het vasteland. Op het eiland zijn tal van bezienswaardigheden en bijzondere plaatsen te vinden. Het merendeel van deze bezienswaardigheden hebben een natuurlijke of een historische oorsprong. Het merendeel van de historische bezienswaardigheden zijn in de stad Stone Town te vinden. Deze stad die in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat is een prachtige mix van verschillende bouwstijlen. Je komt er zowel Indiase, Arabische en Europese bouwstijlen tegen. De verschillende bouwstijlen zijn goed te herkennen aan de deuren en de prachtige balkons.

 

De andere delen van Zanzibar staan met name bekend om hun prachtige natuur en de vele kruidentuinen. Een van de mooiste parken van het eiland is het Jozani National Park. In dit nationale park woont onder andere de Zanzibarfranjeaap. Dit is de enige plaats ter wereld waar deze aap voorkomt. Verder staan de wateren rondom Zanzibar bekend om hun kleurrijke onderwaterleven. Tijdens het snorkelen kom je er prachtige gekleurde vissen en indrukwekkende koralen tegen.

Bijzondere plaatsen in Zanzibar

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen op Zanzibar bewonderen:
 
Blue Safari
Jozani National Park
Markt van Stone Town
Paleis van de Sultan
Prison Island
Spice Gardens
Stone Town
 

Bijzondere plaatsen in Tanzania

Zanzibar behoort tot het land Tanzania. Wil je alle bijzondere plaatsen in Tanzania zien?
Ga dan naar onze Tanzania pagina!

MEER INFORMATIE OVER ZANZIBAR

Zanzibar bezienswaardigheden top 10
Zanzibar in 24 foto's
Zanzibar informatie
Zanzibar informatie
Zanzibar voor beginners
steden op Zanzibar

ZANZIBAR WEER & KLIMAAT

Zanzibar klimaatinfo
beste reisperiode voor een Zanzibar zonvakantie
winterzon op Zanzibar

ZANZIBAR VAKANTIE

waar overnachten op Zanzibar

ZANZIBAR OP STARTPAGINA.NL

Zanzibar startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl