bijzondere plaatsen > Spanje > Valencia > Plaza de Toros

PLAZA DE TOROS

VALENCIA

In tegenstelling tot veel andere stierenvechter arena’s worden er in de Plaza del Toros van Valencia nog met regelmaat gevechten gehouden. De gevechten tussen matador en de stier worden meestal gehouden tijdens officiële Spaanse feestdagen zoals Feria de Julio en Las Fallas.

De rest van het jaar staat de arena leeg en kun je als toerist een kijkje nemen in de arena. De Plaza del Toros is gebouwd in de tweede helft van de negentiende eeuw en er kunnen in totaal 10.000 mensen in plaatsnemen. De arena heeft een diameter van vijftig meter en is zeventien meter hoog.

 

Je bezoek aan de Plaza del Toros eindigt met een bezoek aan het Museo Taurino. In dit museum wordt een film getoond over stierenvechten en zijn verschillende kostuums en attributen die in de ring gebruikt worden te zien. In het museum staat ook een opgezette stier.

 
Meer informatie?

Plaza de Toros
Valencia bezienswaardigheden top 10
Valencia voor beginners
Valencia in één dag

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl