bijzondere plaatsen > Spanje > Valencia > Oceanografic

OCEANOGRAFIC

VALENCIA

Het Oceanografic in Valencia behoort tot mooiste n meest indrukwekkende aquaria ter wereld. Ten eerste zijn er in het Oceanografic behoorlijk wat indrukwekkende vissen en zoogdieren te vinden maar de architectuur van het aquarium is overweldigend. Net als de rest van de Ciutat de les Arts i les Ciències is het aquarium ontworpen door Calatrava.

Bijzonder is dat het merendeel van de aquaria, tunnels en bassins onder de grond te vinden zijn. Bovengronds zijn slechts enkele gebouwen, een vogelkooi en enkele bassins zichtbaar. Het Oceanografic is onderverdeeld in verschillende zones die ondergronds met tunnels verbonden zijn. Deze tunnels behoren tot de hoogtepunten van het Oceanografic.

 

Voor veel bezoekers aan het Oceanografic is de dolfijnenshow één van de hoogtepunten. Tijdens deze show toont een grote groep dolfijnen hun kunsten. Verwacht hierbij grote sprongen indrukwekkende sprongen en een bijzondere interactie tussen mens en dier. Tijdens de show kom je behoorlijk wat te weten over dolfijnen.

 
Meer informatie?

Oceanografic
Valencia bezienswaardigheden top 10
Valencia voor beginners
Valencia in één dag

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl