bijzondere plaatsen > Spanje > Valencia > Museo del Patriarca

MUSEO DEL PARTRIARCA

VALENCIA

Een erg leuk en niet zo’n bekend museum in Valencia is het Museo del Patriarca. Het museum is gevestigd in het voormalig opleidingscentrum voor priesters. Het museum zit wat verscholen aan de Carrer de la Nau, maar achter de dikke houten deuren zit een ware parel verscholen.

Eenmaal binnen word je warm verwelkomd door de portier, die nadat je binnen bent gelijk de deuren sluit. Daarna neemt hij je mee naar het museum waar je prachtige kerkelijke kunst van een uitzonderlijk hoog niveau mag bekijken. Van indrukwekkende schilderijen tot uiterst gedetailleerde houtsnijwerken.

 

Grote meesters als Caraveggio, Baglione en El Greco zijn er te vinden. Een van de mooiste delen van het museum is de oude binnenplaats met een prachtige zuilengang. Ook de twee kerken die bij het museum horen zijn te bezoeken. Er worden dagelijks nog meerdere missen gehouden.

 
Meer informatie?

Museo del Patriarca
Valencia voor beginners
Valencia bezienswaardigheden top 10
Valencia in één dag

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl