bijzondere plaatsen > Spanje > Valencia > Museo de Prehistoria de Valencia

MUSEO DE PREHISTORIA DE VALENCIA

VALENCIA

Het prehistorisch museum van Valencia en het volkenkundig museum van Valencia is te vinden onder één dak. De twee exposities lopen bijna naadloos in elkaar over. Beide musea zijn gevestigd in een enorm pand in de wijk El Carmen. De collectie van beide musea is aanzienlijk en wil je alles goed bekijken ben je minstens een paar uur bezig.

Het prehistorisch museum van Valencia beschikt over een enorme hoeveelheid archeologische vondsten. Het merendeel hiervan zijn in Valencia of in de omgeving van de stad gevonden. Een van de belangrijkste vondsten die in het museum tentoongesteld wordt is een klein bronzen beeldje genaamd “Guerrero de Mogente”.

 

Het Museo Valenciá d’Etnologia zoals het volkenkundig museum ook wel bekend staat verteld het verhaal van de inwoners van Valencia in de vorige eeuwen. De voorwerpen en objecten zijn op een moderne en speelse manier in het museum geplaatst waardoor er erg veel dynamiek is.

 
Meer informatie?

Museo de Prehistoria de Valencia
Valencia voor beginners
Valencia informatie
Valencia in één dag

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl