bijzondere plaatsen > Spanje > Valencia > Museo de Bellas Artes

MUSEO DE BELLAS ARTES

VALENCIA

Het museum van schone kunsten in Valencia is gevestigd in een voormalig paleis en de bijbehorende kerk. Deze kerk is vandaag de dag de ingang van het museum. De eerste ruimte van het museum is mede door de enorme blauwe koepel een erg indrukwekkende ruimte.

In het museum zijn voornamelijk schilderijen van bekende Spaanse meesters maar Italiaanse en Nederlandse ontbreken er zeker niet. Het is een qua opzet een redelijk saai museum met statige schilderijen ten witte wanden. De kwaliteit van de werken maakt het echter zeker de moeite waard.

 

In het schip van de voormalige kerk worden vandaag de dag voornamelijk altaarstukken tentoongesteld. Het Museo de Bellas Artes is te vinden aan de Carrer de Sant Pius V aan de Jardins del Turia. Het kan als je in het bezit bent van een Valanciacard gratis bezocht worden.

 
Meer informatie?

Museo de Bellas Artes
Valencia voor beginners
Valencia informatie
Valencia in één dag

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl