bijzondere plaatsen > Spanje > Valencia > Mercado de Colon

MERCADO DE COLON

VALENCIA

De Mercato Colon is misschien niet de bekendste of drukst bezochte overdekte markt van Valencia. Het volgens vele wel de mooiste overdekte markt van de stad. De Mercato Colon is gebouwd in het begin van de twintigste eeuw en heeft tot het einde van die eeuw dienst gedaan als markt.

Vandaag de dag heeft de Mercato Colon zijn originele functie verlorene. De marktkramen hebben plaatsgemaakt voor knusse barretjes en eettenten waar het in de avonduren erg druk en gezellig kan worden. Favoriete plekje is Turia waar ze een heerlijk eigen gebrouwen bier verkopen.

 

De Art Nouveau Stijl van de voormalige markt is na de verbouwing goed bewaard gebleven. Hierdoor heeft de hal een indrukkend uiterlijk en straalt het de grandeur uit zoals hij in veel Europese steden in het begin van de twintigste eeuw te vinden was. In de kelder van de Mercato Colon is een klein winkelcentrum te vinden.

 
Meer informatie?

Mercado de Colon
Valencia voor beginners
Valencia informatie
Valencia in één dag

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl