bijzondere plaatsen > Spanje > Valencia > Mercado Central

MERCADO CENTRAL

VALENCIA

Valencia heeft haar eigen overdekte markthal: de Mercado Central (of Mercat Central in het Valenciaans). Deze markthal is begin vorige eeuw ontworpen in Art Nouveau-stijl. Voor locals is de markthal een populaire plek om dagelijkse verswaren zoals groente, fruit, vlees, vis, kruiden en kaas te halen.

Toeristen komen hier vooral om te kijken en om lekkere streekproducten te kopen. Het bestaat bijna niet dat je hier rondloopt en geen trek krijgt in de droge Iberische hammen, de heerlijke olijven, de Spaanse worstjes of kazen of natuurlijk in de Valenciaanse sinaasappels.

 

De toegang is helemaal gratis. De deuren openen 's morgens om half acht en tegen half drie 's middags sluiten ze weer. Het is dan siŽsta en na deze rustperiode opent de markt niet meer. De Mercat Central is alle dagen van de week behalve de zondag geopend.

 
Meer informatie?

Mercado Central
Valencia voor beginners
Valencia informatie
Valencia bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl