bijzondere plaatsen > Spanje > Valencia > IVAM

IVAM

VALENCIA

Het IVAM of Instituto Valenciano de Arte Moderno is het museum voor moderne kunst in Valencia. Het museum is behoort tot de belangrijkste musea voor de moderne kunst in Spanje. De vaste collectie van het museum is indrukwekkend te noemen en daarnaast worden er met regelmaat grote exposities en tentoonstellingen gehouden.

Van zo goed als alle grote kunstenaars uit de twintigste eeuw zijn er in het IVAM wel werken te vinden. Daarnaast zijn er aan twee grote lokale kunstenaars Ignazio Pinazo en Julio González twee aparte zalen gewijd. De collectie van deze twee kunstenaars behoort tot de grootste ter wereld.

 

Het IVAM is te vinden in de wijk El Carmen naast het prehistorisch museum van Valencia. Het is een modern vormgegeven pand wat behoorlijk opvalt in deze wijk waar voornamelijk historische gebouwen te vinden zijn. Ben je in het bezit van een Valenciacard dan kun je het museum gratis bezoeken.

 
Meer informatie?

IVAM
Valencia voor beginners
Valencia informatie
Valencia bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl