bijzondere plaatsen > Spanje > Valencia > El Carmen

EL CARMEN

VALENCIA

De wijk El Carmen behoort tot de mooiste en oudste delen van de stad Valencia. In tegenstelling tot de rest van de stad bestaat El Carmen voornamelijk uit smalle kronkelige straatjes. De wijk is de laatste jaren flink aan het opbloeien en is hard op weg om één van de hipste wijken van de stad te worden.

Dit heeft onder andere te maken met de vele prachtige streetart die je in de wijk tegenkomt. Lege muren en soms hele gebouwen zijn gepimpt met immense tekeningen. Door al deze tekeningen heeft de wijk een vernieuwd karakter gekregen. De bekendste uitgaansstraat van Valencia Calle Caballeros is hier te vinden.

 

Naast de vele restaurants, bars en eettentjes zijn er in de wijk ook behoorlijk wat leuke winkeltjes en boetieks te vinden. Ook enkele van de bekendste musea van de stad het IVAM en het prehistorisch museum van Valencia zijn hier te vinden.

 
Meer informatie?

El Carmen
Valencia voor beginners
Valencia informatie
Valencia bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl