bijzondere plaatsen > Spanje > Valencia > Ciudad de las Artes y las Ciencias

CIUDAD DE LAS ARTES Y LAS CIENCIAS

VALENCIA

Eind vorige eeuw is Valencia een belangrijke publiekstrekker rijker geworden: Ciudad de las Artes y las Ciencias. In het Valenciaans wordt er 'Ciutat de les Arts i les Cičncies' gezegd. Deze 'Stad van Kunst en Wetenschappen' is een prachtig staaltje van moderne architectuur. Wie foto's van deze wijk ziet herkent direct dat dit in Valencia is.

Alle gebouwen, op L'Oceanogrŕfic na, zijn ontworpen door de Valenciaanse architect Santiago Calatrava. Deze architect staat bekend om zijn spraakmakende ontwerpen waarbij de budgetten vrijwel altijd (soms tot drie of vier keer) overschreden worden. Ciudad de las Artes y las Ciencias bestaat onder andere uit musea, een botanische tuin en een evenementenhal.

 

Aan de westkant is een park aangelegd dat tevens de toegangsroute vormt om te voet richting de binnenstad te wandelen. Onder toeristen is het museum van wetenschappen (Museo de las Ciencias Príncipe Felipe) als ze in Valencia zijn. Tip voor fotografen: ga hier zeker ook in de avonduren fotograferen als het eenmaal donker wordt.

 
Meer informatie?

Ciudad de las Artes y las Ciencias
Ciudad de las Artes y las Ciencias
Valencia voor beginners
Valencia bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl