VALENCIA / SPANJE

 

Bijzondere plaatsen in Valencia

Valencia is na Madrid en Barcelona de derde stad van Spanje. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en de gelijknamige regio. Waar Valencia het jaren geleden nog moest doen met slechts een fractie van het bezoek dat de twee andere stede kregen, daar is het tegenwoordig een serieus alternatief voor de Koninklijke stad en de hoofdstad van Catalonië. En dat is overigens helemaal terecht. Valencia heeft een cultuur die duidelijk onderscheidend is, mag terugkijken op een lange historie (Valencia is ooit gesticht door de Romeinen) en heeft op het gebied van cultuur, gastronomie, evenementen en bezienswaardigheden heel wat te bieden. Het is niet voor niets dat het aantal vluchten dat vanuit Nederland naar Valencia gemaakt wordt zo enorm uitgebreid is sinds het begin van dit millennium.

 

Een grote publiekstrekker is de Ciudad de las Artes y las Ciencias (of Ciutat de les Arts i les Ciències in het Valenciaans). Binnen de verder redelijk traditionele stad is deze wijk een soort van eiland vol moderne architectuur. Een mooiere plek om kunst en wetenschap in samen te brengen hebben wij nog niet gezien. Wie meer van historie en traditionele gebouwen houdt die kan in Valencia genieten van de prachtige Kathedraal van Valencia, van de Iglesia Santa Catalina of van de stierenarena (Plaza de Toros). Wat je in Valencia in ieder geval moet doen is paella eten. Dit rijstgerecht kent haar oorsprong in Valencia en kan uiteraard op veel plekken in de stad gegeten worden.

Bijzondere plaatsen in Valencia

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Valencia bewonderen:
 
Ciudad de las Artes y las Ciencias
El Carmen
IVAM
Keramiekmuseum
Mercado Central
Mercado de Colon
Museo de Bellas Artes
Museo de Prehistoria de Valencia
Museo del Patriarca
Oceanografic
Plaza de Toros
Stadhuis van Valencia

Bijzondere plaatsen in Spanje

Valencia ligt in Spanje. Wil je alle bijzondere plaatsen in Spanje zien?
Ga dan naar onze Spanje pagina!

MEER INFORMATIE OVER VALENCIA

Valencia bezienswaardigheden top 10
Valencia als budgetbestemming
Valencia in één dag
Valencia tips
Valencia voor beginners
waar overnachten in Valencia

VALENCIA WEER & KLIMAAT

Valencia klimaatinfo

VALENCIA OP STARTPAGINA.NL

Valencia startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl