bijzondere plaatsen > Spanje > Sant Feliu de Girona

SANT FELIU DE GIRONA

SPANJE

De voormalige kerk en huidige basiliek is één van de gezichtsbepalende gebouwen van de stad Gerona. Uit bijna alle hoeken van de stad kun je de bijzonder vormgegeven basiliek zien staan. Deze basiliek is gebouwd tussen de twaalfde en zeventiende eeuw.

Als je door de basiliek heen loopt dan is goed te zien dat de basiliek in het verloop van meerdere eeuwen gebouwd is. Dit is vooral merkbaar aan de verschillende bouwstijlen die in de loop der eeuwen gebouwd zijn. Dit geeft de basiliek een bijzonder karakter.

 

Het mooiste van de basiliek is binnen te vinden. Als je door de San Feliu heenloopt dan kom je eerst twee bijzondere sarcofagen tegen. Als je verder loopt kom je bij de zijkapel die gewijd is aan Sant Narcis de voormalige beschermheilige van Gerona.

 
Meer informatie?

Gerona voor beginners
Gerona
Gerona bezienswaardigheden
Gerona weer & klimaat

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl