bijzondere plaatsen > Spanje > San Sebastian > Santa Clara

SANTA CLARA

SAN SEBASTIAN

Vanuit de haven van San Sebastian vertrekt er meerdere keren per dag een veerboot richting het kleine eiland Santa Clara. Isla de Santa Clara ligt in de baai van San Sebastian tussen de bergen Mount Urgull en Igueldo. Je kunt elke dertig minuten van en naar het eiland varen.

Eenmaal op het eiland kun je er genieten van een klein strandje, een wandeling naar boven maken of genieten van het prachtige uitzicht op de stad San Sebastian. Santa Clara heeft een strandbar met een bescheiden terras, een klein strandje en een vuurtoren uit de negentiende eeuw. 

 

Tijdens de zestiende eeuw werd het onbewoonde eiland Santa Clara vooral gebruikt om mensen naartoe te verbannen die leden aan de pest. Op die manier probeerden men om verdere besmetting te voorkomen. De vuurtoren van het eiland is gevestigd op een achttiende eeuws klooster.

 
Meer informatie?

Santa Clara
San Sebastian in één dag
San Sebastian tips
San Sebastian bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl