bijzondere plaatsen > Spanje > San Sebastian > Parte Vieja

PARTE VIEJA

SAN SEBASTIAN

Het oude centrum van San Sebastian wordt aangeduid als Parte Vieja. Het is ook het meest sfeervolle deel van de stad die ook wel bekend staat als Donostia. Verschillende bars, winkels, restaurants en enkele musea tekenen het straatbeeld. En vanuit de lange straat Kale Nagusia doemt ineens een oude basiliek op.

Basilica de Santa Maria del Coro geeft het oude stadsdeel een mooi en charmant karakter. En de smalle straten er omheen geven je een geborgen gevoel waarin veel gezelligheid, maar ook drukte elkaar afwisselen. Zeker rondom de bekende pinxtos bars is er genoeg levendigheid te bespeuren.

 

Het winkelaanbod van Parte Vieja bestaat uit redelijk wat kwaliteitswinkels. Natuurlijk ontbrekend de toeristische winkels ook hier niet. Het straatbeeld wordt leuk afgewisseld met sfeervolle bars en terrassen. Een hapje en/of een drankje lijkt dan ook nooit ver weg. Precies zoals de Basken het zelf ook graag zien.

 
Meer informatie?

Parte Vieja
San Sebastian weer & klimaat
San Sebastian tips
San Sebastian bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl