bijzondere plaatsen > Spanje > San Sebastian > La Concha strand

LA CONCHA STRAND

SAN SEBASTIAN

Het meest beroemde en misschien ook meest geliefde strand van San Sebastian is La Concha. Dit brede strand wordt middels een hoge kade afgeschermd van de stad San Sebastian. Aan de rechter zijde bevindt zich de oude haven met daarachter de berg Monte Urgull en Castillo de la Mota.

La Concha is een geliefd strand wat het gehele jaar door veelvuldig wordt benut. Tijdens de zomerse dagen wordt er natuurlijk veel gezonnebaad en gezwommen. Maar de lokale bevolking gebruikt het strand ook om er te tennissen, te voetballen, te picknicken of om er te wandelen of te joggen.

 

De hoge promenade biedt tevens weerstand tegen de soms vrij hoge en spectaculaire golven die al spetterend tegen de kade opklappen. Vanaf het La Concha strand en de La Concha Promenade van San Sebastian (of Donostia) heb je tevens een fraai uitzicht op het eiland Santa Klara.

 
Meer informatie?

La Concha strand
San Sebastian weer & klimaat
San Sebastian tips
San Sebastian bezienswaardigheden top 10

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl