bijzondere plaatsen > Spanje > Muralles de Girona

MURALLES DE GIRONA

SPANJE

De Muralles de Girona of de stadsmuren van Gerona zijn na een grootscheeps renovatie tegenwoordig één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de stad. In de zomermaanden kan het wel eens dringen zijn op de oude stadsmuren. De muren bevinden zich op het hoogste punt van de stad.

Doordat de muren en zeker de uitkijktorens zich zo hoog boven de stad bevinden heb je vanaf de Muralles een prachtig uitzicht over Gerona en de vele bezienswaardigheden in de stad. De twee uitkijktoren moet je beklimmen door middel van een smalle wenteltrap.

 

De oudste delen van de Muralles de Girona zijn nog gebouwd door de Romeinen en door de eeuwen heen door verschillende bewoners van Gerona uitgebreid, verbouwd, gesloopt en gerenoveerd. De verschillende delen zijn op verschillende manieren met elkaar verbonden.

 
Meer informatie?

Gerona voor beginners
Gerona
Gerona bezienswaardigheden
Gerona weer & klimaat

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl