bijzondere plaatsen > Spanje > Mallorca > Torrent de Pareis

TORRENT DE PAREIS

MALLORCA

Torrent de Pareis is een rotsformatie aan de noordwest kant van het eiland van Mallorca. De rotsen en diverse kloven lopen ongeveer vanaf de kloosterplaats LLuc tot aan de baai van Sa Calobra. Grove rotsformaties vormen samen een grillig landschap van kloven en pieken.

De weg vanaf Lluc naar de baai van Sa Calobra is buitengewoon spectaculair. Het is een van de mooiste autowegen op de wereld durven we wel te stellen. Het uitzicht waarop je op de negen kilometer lange afdaling wordt getrakteerd is fenomenaal.

 

De baai van Sa Calobra ligt midden tussen de rots pieken. Een klein beschut baaitje met een klein kiezelstrand. Van hier uit kun je wandelingen maken door dit prachtige natuurgebied. Neem voor de afdaling naar beneden de tijd. Het uitzicht zal je vaak doen stoppen.

 
Meer informatie?

Torrent de Pareis
Torrent de Pareis
Mallorca top10
Mallorca voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl