bijzondere plaatsen > Spanje > Mallorca > Port de Sóller

PORT DE SÓLLER

MALLORCA

Port de Sóller is een klein dorp aan de westkust van het tot de Ballearen behorende eiland Mallorca. De baai van dit dorpje behoort tot de mooiste van Mallorca. Om de baai binnen te kunnen varen is er slechts een kleine opening.

Aan weerskanten van deze opening is een kleine vuurtoren te vinden. Port de Sóller kan vanuit Sóller bereikt worden met de Tranvía de Sóller. Deze tramverbinding rijdt al tussen deze twee plaatsen sinds 1913 en is tegenwoordig een populaire toeristische attractie op Mallorca.

 

Port de Sóller is anders dan veel kustplaatsen op Mallorca nog niet ontdekt door het grote publiek. Er zijn hier wel een aantal grote hotels te vinden maar deze trekken een heel ander publiek dan kustplaatsen als El Arenal en Magaluf.

 
Meer informatie?

mooiste dorpjes op Mallorca
Mallorca bezienswaardigheden
Mallorca informatie
Mallorca voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl