bijzondere plaatsen > Spanje > Mallorca > Paleis van Almudaina

PALEIS VAN ALMUDAINA

MALLORCA

Het koninklijk Paleis van Almudaina is één van paleizen van de Koninklijke familie in Spanje. Het Paleis van Almudaina is de plaats waar de Spaanse Koninklijke familie verblijft op het moment dat ze op Mallorca zijn. Het van oorsprong een Moors kasteel.

Het was Koning Jaime de Tweede die het liet verbouwen tot een koninklijk paleis. Nog steeds zijn de Moorse invloeden van het gebouw zichtbaar. Dit is met name goed te zien als je op de binnenplaats van het paleis staat.

 

In het paleis zijn verschillende kunstwerken en wandtapijten te vinden. Als de Koninklijke familie niet in het paleis verblijft is het geopend voor het publiek. Het is jammer genoeg niet toegestaan om foto’s in het paleis te maken.

 
Meer informatie?

Paleis van Almudaina
wikipedia
Mallorca top10
Mallorca voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl