bijzondere plaatsen > Spanje > Mallorca > Kathedraal La Seu

KATHEDRAAL LA SEU

MALLORCA

De bouw van Kathedraal van Palma de Mallorca ook wel bekend als "la Seu" is begonnen in de dertiende eeuw. Het duurde echter nog tot het begin van de zeventiende dat de bouw voltooid zou zijn. Doordat de bouw vier eeuwen in beslag nam zijn er verschillende bouwstijlen in de kathedraal te bekennen.

De kathedraal staat op een schitterende plaats in Palma de Mallorca. Aan de ene zijde van de Kathedraal bevindt zich het oude centrum van Palma de Mallorca en aan de andere zijde ligt de Middellandse Zee. Hierdoor heb je vanuit de verschillende delen van de stad een ander aanzicht op de kathedraal.

 

In het begin van de vorige eeuw is het interieur van de kathederaal opnieuw ontworpen door de Catalaanse architect Antoni GaudÝ. Hij ontwierp onder andere nieuwe kroonluchters en liet delen van de kathedraal anders inrichten. EÚn van de belangrijkste veranderingen is het herkleuren van de glas in lood ramen.

 
Meer informatie?

het eiland Mallorca
Mallorca bezienswaardigheden
Mallorca informatie
Mallorca voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl