bijzondere plaatsen > Spanje > Mallorca > Heiligdom van Cura

HEILIGDOM VAN CURA

MALLORCA

Op de top van de berg Randa op het Spaanse eiland Mallorca ligt het klooster Heiligdom van Nostra Senyora de Cura. Het klooster bevindt zich op 534 meter hoogte en stamt uit de eerste helft van de dertiende eeuw. De dichts bijzijnde plaats in de buurt van Cura is Llucmajor.

Op de berg die hoog boven de Mallorcaabse vlakte uitsteekt liggen drie klooster hiervan is het Heiligdom van Cura de hoogste. Het klooster is één van de drukst bezochte bedevaartsplaatsen op Mallorca. Naast de gelovigen komen er ook veel fietser naar het klooster.

 

Hoewel de term 'klooster' voor het heiligdom gebruikt is er geen echt klooster op de berg te vinden. Op de top van de Randa zijn meerdere heiligdommen te vinden die samen het klooster vormen. In de souvenirwinkel die bij het heiligdom te vinden is wordt de Randa kruidenbitter verkocht.

 
Meer informatie?

mooiste dorpjes op Mallorca
Mallorca klimaatinfo
Mallorca informatie
Mallorca voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl