bijzondere plaatsen > Spanje > Mallorca > Cuevas del Drach

CUEVAS DEL DRACH

MALLORCA

De Cuevas del Drach is een grottencomplex in het dorpje Porto Cristo. De grotten bestaan uit bijzonder spectaculaire druipsteengrotten met erg veel stalactieten en stalagmieten. Op een aantal plaatsen zijn ook grote kolomformaties ontstaan. De grot is zon 25 meter diep en heeft een lengte van 2.4 km.

De grotten werden in 1338 al ontdekt en verder onderzocht in de 19e eeuw door Edouard-Alfred martel. Naar hem is ook het meer vernoemd wat onderin de grot ligt. De grot ontstond door zeewater wat via de opening naar binnen sijpelde. Regenwater en de kalkachtige bovenlaag maakten de diverse stalactieten.

VERMIJD DE WACHTRIJ!

RESERVEER JE ENTREEKAARTEN VOOR CUEVES DEL DRACH
HIER VOORAF VIA INTERNET

Na de wandeling door de spectaculaire grot, vooral de kleuren en vormen zijn erg mooi, wacht je aan het eind een bijzonder voorstelling op het meer. In romantisch verlichte bootjes komen musici aangevaren die klassieke muziek spelen. De akoestiek in de grot maakt dit zeer bijzonder.

 
Meer informatie?

Cuevas del Drach
Porto Cristo
Mallorca top10
Mallorca voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl