bijzondere plaatsen > Spanje > Mallorca > Burcht van Capdepera

BURCHT VAN CAPDEPERA

MALLORCA

Mallorca was lange tijd alleen maar te bereiken via de zee. De hoge heuvels rondom de kust waren dan ook bij uitstek geschikt om de kustlijn van de Mallorca te verdedigen. Langs heel de kustlijn vind op diverse heuvels en rotsen uitkijktorens en forten.

De eerste verstevigde vesting werd hier gebouwd door de Romeinen. Later bouwden de Moren het verder uit om weer verjaagd te worden door de Christenen. In 1229 werd de plaats veroverd door koning Jaume I. Hij zag het defensieve belang van deze heuveltop.

 

Vanaf 1300 werd het fort herbouwd en verder uitgebreid in de vorm zoals u het nu bezoekt. Het fort was ideaal gelegen op afstand van de kust. Aanvallers konden van ver al gesignaleerd worden, zodat de bevolking tijd genoeg had veiligheid te zoeken binnen de muren van het fort.

 
Meer informatie?

wikipedia
Capdapera
Mallorca top10
Mallorca voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl