MALLORCA / SPANJE

 

Bijzondere plaatsen op Mallorca

Mallorca is het grootste en volgens sommige het mooiste eiland van de Balearen. Het eiland behoort al jaren tot de populairste toeristische bestemmingen in Spanje en Europa. Het toerisme is dan ook verreweg de belangrijkste inkomstenbron van Mallorca. Het leuke van een vakantie op Mallorca is dat de er voor iedere toerist wel een bestemming te vinden is op het eiland. Zo worden delen van het eiland in de zomermaanden omgetoverd tot Nederlandse of Duitse enclaves terwijl andere delen zelfs in de zomermaanden erg rustig zijn zodat je er heerlijk kunt genieten van een heerlijk zon, zee en strand vakantie. Er zijn op het eiland enkele prachtige dorpen te vinden. De bekendste en mooiste zijn Valldemosa, Capdepera en Alcúdia. Naast de vele prachtige dorpen is er ook één grote stad op het eiland te vinden Palma de Mallorca. Deze stad is de hoofdstad van Mallorca en de Balearen. In deze stad zijn er tal van bezienswaardigheden en bijzondere plaatsen te vinden. Een van de mooiste is de kathedraal la Seu die in het begin van de twintigste eeuw is gerenoveerd onder leiding van Gaudi. Vroeger was de weerspiegel van de kathedraal te zien in de Middellandse Zee maar door de aanleg van een weg is dit helaas vandaag de dag niet meer zo. Wel is er naast de kathedraal een park met een vijver aangelegd.

 

In het voor- en najaar is het eiland een geliefde plaats voor wielrenners. Als je in deze periodes door de binnenlanden van het eiland rijdt dan kom je behoorlijk wat groepen fietsers tegen. Het grote voordeel van fietsen op Mallorca is dat het er zo goed als altijd goed fietsweer is en er behoorlijk wat bergen en heuvels op het eiland te vinden zijn. Er worden door meerdere bedrijven georganiseerde fietsvakanties aangeboden.

Bijzondere plaatsen op Mallorca

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen op Mallorca bewonderen:
 
Aquarium van Mallorca
Boulevard van El Arenal
Burcht van Capdepera
Cuevas del Drach
Heiligdom van Cura
Kathedraal La Seu
Klooster van Lluc
Paleis van Almudaina
Playa de Famara
Port de Sóller
Torrent de Pareis

Bijzondere plaatsen in Spanje

Het eiland Mallorca behoort tot Spanje. Wil je alle bijzondere plaatsen in Spanje zien?
Ga dan naar onze Spanje pagina!

MEER INFORMATIE OVER MALLORCA

de mooiste dorpjes op Mallorca
Mallorca bezienswaardigheden top 10
Mallorca informatie
Mallorca top 10
Mallorca voor beginners

MALLORCA WEER & KLIMAAT

Mallorca klimaatinfo
beste reisperiodes voor een zonvakantie op Mallorca

MALLORCA OP STARTPAGINA.NL

Mallorca startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl