bijzondere plaatsen > Spanje > Lanzarote > Timanfaya

TIMANFAYA

LANZAROTE

Nationaal Park Timanfaya is een uniek natuurgebied op Lanzarote. Het is een vulkanisch landschap dat is ontstaan tijdens de vulkaanuitbarstingen van 1730 tot 1736. Deze uitbarstingen staan bekend als de zwaarste op de Canarische Eilanden sinds mensenheugenis. Het heeft bijna een vijfde deel van het eiland enorm veranderd.

Timanfaya doet je denken aan een maanlandschap. Zwarte bergen, kraters, ruige steenbrokken en gestold gesteende dat zichtbaar vloeibaar is geweest bepalen het uiterlijk van het nationaal park. Je kunt slechts een deel van het park bezoeken. Dit gebeurt door een busrondrit door de Montaņas del Fuego (de Vuurbergen).

 

Je kunt ook een tocht per dromedaris door het prachtige landschap maken. Door middel van een paar demonstraties wordt aangetoond dat de hitte nog steeds heel dicht tegen de oppervlakte aanziet. Nieuwe vulkaanuitbarstingen zijn in Timanfaya dan ook niet uitgesloten.

 
Meer informatie?

Nationaal Park Timanfaya
alles over Lanzarote
Lanzarote informatie
Lanzarote voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl