bijzondere plaatsen > Spanje > Lanzarote > Playa de Famara

PLAYA DE FAMARA

LANZAROTE

Hét surfstrand van Lanzarote is Playa de Famara. Dit strand ligt in het noordwesten van het eiland bij de plaats La Caleta de Famara. Wie het strand bezoekt die zal meteen de aantrekkingskracht op surfers begrijpen. Prachtige golven, een fantastisch strand en een idyllische ligging tegen honderden meters hoge bergen aan.

Het meer dan een kilometer lange zandstrand is goed toegankelijk en de golven zijn hier uitstekend. Niet zelden wappert de rode vlag. Op de doorgewinterde surfers maakt dat weinig indruk. Sterker nog: de rode vlag betekent meestal betere golven. Het is wel verstandig om dan niet alleen te gaan surfen hier.

 

De schoonheid van het strand maakt het ook aantrekkelijk voor wandelaars, fotografen en je ziet ook wel mensen die hier komen om te zwemmen voor zover dat mogelijk is. Vaak is het meer spelen met de golven dan echt zwemmen. Houd hier rekening met de vaak zeer sterke onderstroming.

 
Meer informatie?

La Caleta de Famara
alles over Lanzarote
Lanzarote informatie
Lanzarote voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl