bijzondere plaatsen > Spanje > Lanzarote > Museo Mara Mao

MUSEO MARA MAO

LANZAROTE

Op het moment dat ik het dorp Teguise op Lanzarote verlaat, wordt mijn aandacht getrokken door een woning met een tuin vol beelden en andere voorwerpen. Dit huis, dat bekend staat onder de naam Museo Mara Mao, is het levenswerk van de kunstenaar Manuel Perdomo Ramirez.

De tuin staat vol beelden en allerlei voorwerpen die gemaakt zijn van spullen die anderen weggooiden. Zo zie je oude boeken, een kinderfiets, cassettebandjes en poppen terug in de fascinerende tuin. Ook zie je dat de beelden van verschillende materialen gemaakt zijn.

 

Het Museo Mara Mao zou ook van binnen een indrukwekkende collectie hebben. De binnenkant is echter niet open voor bezoekers. Ook de tuin mag je niet in. Je kunt de merkwaardige collectie alleen maar vanaf de straat bekijken. Iets wat dan ook veel mensen vol interesse en verbazing doen.

 
Meer informatie?

Teguise
alles over Lanzarote
Lanzarote informatie
Lanzarote voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl