bijzondere plaatsen > Spanje > Lanzarote > Los Hervideros

LOS HERVIDEROS

LANZAROTE

En van de meest ruwe stukken Lanzarote is de rotskust Los Hervideros. We hebben verschillende vertalingen voor 'Los Hervideros' gezien zoals 'de ziedenden' en 'de kolkenden'. Beide namen geven direct weer wat je hier aantreft: een ruwe zee die op de lavakust beukt. Het resultaat is een stuk landschap dat vooral door erosie haar kenmerkende uiterlijk gekregen heeft.

Los Hervideros bestaat uit kliffen, geulen en gaten waar je tussendoor kunt wandelen. De wandelpaden en uitzichtplekjes bieden een fraai zicht op de zee die zich tussen het lavagesteente doorperst. Als je geluk hebt is de zee zo ruw dat het water meters omhoog geduwd wordt.

 

Los Hervideros is een gratis attractie, gelegen op de weg van Salinas de Janubio naar El Golfo. Bij de entree is een vrij grote parkeerplaats waar je je auto gratis kunt parkeren. In veel excursieprogramma's op Lanzarote vind je een bezoek aan dit natuurfenomeen ook terug.

 
Meer informatie?

Los Hervideros
alles over Lanzarote
Lanzarote informatie
Lanzarote voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl