bijzondere plaatsen > Spanje > Lanzarote > La Geria

LA GERIA

LANZAROTE

Een uniek wijngebied vind je op het eiland Lanzarote. Het gebied heeft La Geria. De wijze waarop men hier druiven verbouwt heeft zo'n grote invloed op het landschap dat het inmiddels uitgeroepen is tot beschermd gebied. Ook heeft het landschap al meerdere prijzen gewonnen, net als de uitstekende wijnen overigens.

De druiven groeien in kuilen die voorzien zijn van lavagruis, het zogenaamde picon. Dit heeft als eigenschap dat het 's nachts het vocht uit de lucht onttrekt en dat vasthoudt. Op die manier krijgen de planten toch voldoende vocht in dit droge klimaat. Een muurtje van lavastenen beschermt de vruchten tegen de harde wind.

 

Jaarlijks bezoeken ongeveer tweehonderdduizend mensen de bodega's in het wijngebied. Daar kun je kennis maken met de wijnen die ze produceren, de wijnen proeven en ze natuurlijk ook kopen. Sommige bodega's hebben hun eigen restaurant met lokale specialiteiten en natuurlijk hun eigen heerlijke wijnen.

 
Meer informatie?

La Geria
alles over Lanzarote
Lanzarote informatie
Lanzarote voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl