bijzondere plaatsen > Spanje > Lanzarote > Jardín de Cactus

JARDÍN DE CACTUS

LANZAROTE

Jardín de Cactus is een prachtige cactustuin die gelegen is op het eiland Lanzarote. Deze door César Manrique ontworpen tuin ligt vlak bij het dorp Guatiza en behoort tot de meest bezochte attracties van het eiland.
De cactussen doen het prima op Lanzarote dankzij het droge warme klimaattype dat hier heerst.

De tuin is aangelegd in een oude steengroeve. Hiermee is er een goede bescherming aanwezig tegen de harde wind die op Lanzarote kan staan. Boven aan de tuin staat een traditionele gofiomolen. Deze wordt helaas niet zoveel meer gebruikt. Toeristen gebruiken de molen vooral voor een fotomomentje.

 

Jardín de Cactus herbergt ongeveer tweeduizend verschillende soorten cactussen. In totaal staan er zo'n zesduizend van deze fascinerende planten. De tuin is alle dagen van het jaar geopend.

 
Meer informatie?

Jardín de Cactus
alles over Lanzarote
Lanzarote informatie
Lanzarote voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl