bijzondere plaatsen > Spanje > Lanzarote > Jameos del Agua

JAMEOS DEL AGUA

LANZAROTE

Jameos del Agua is een populaire toeristische attractie op Lanzarote. Het is een deel van een lavatunnel in het noorden van het eiland dat door CÚsar Manrique omgetoverd is tot de bijzondere plek die het nu is. In Jameos del Agua staat het landschap centraal bij het ontwerp.

Belangrijkste deel van Jameos del Agua is de grot waarin een ondergronds meer ligt. In dit meer leven albinokreeftjes. Het unieke aan deze kleine blinde beestjes is dat ze normaal gesproken pas op dieptes van duizend meter en dieper aangetroffen worden.

 

Meest gefotografeerde plekje bij Jameos del Agua is het wit met blauwe waterbassin. De pracht hiervan zit vooral in het contrast met het donkere lavagesteente dat er omheen ligt. Op de bovenste verdiepingen is een tentoonstelling over vulkanisme en de gevolgen hiervan voor Lanzarote en de andere Canarische Eilanden.

 
Meer informatie?

Jameos del Agua
alles over Lanzarote
Lanzarote informatie
Lanzarote voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl