bijzondere plaatsen > Spanje > Lanzarote > Fundación César Manrique

FUNDACIÓN CÉSAR MANRIQUE

LANZAROTE

Kunstenaar / architect / bouwadviseur César Manrique heeft een grote rol gespeeld bij hoe het eiland Lanzarote er nu uitziet. Uniek object is zijn voormalige huis bij het dorp Tahíche, dat op slechts vijftig meter staat van de plek waar hij in 1992 ten gevolge van een verkeersongeval overleed.

Het huis is tegenwoordig een museum dat opengesteld is voor het publiek: Fundación César Manrique. Je kunt hier men eigen ogen aanschouwen hoe Manrique een vijftal lavabellen omgebouwd heeft tot een woning waarbij het vulkanische landschap centraal staat.

 

Alle beginselen waarmee Manrique werkt zijn toegepast op het huis. Wie Fundación César Manrique bezoekt die kan ook genieten van een kleine collectie aan kunstwerken van Manrique en een aantal andere kunstenaars waaronder Pablo Picasso.

 
Meer informatie?

Fundación César Manrique
Fundación César Manrique
Lanzarote informatie
Lanzarote voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl