bijzondere plaatsen > Spanje > Lanzarote > El Grifo Wijnmuseum

EL GRIFO WIJNMUSEUM

LANZAROTE

De bodega van wijnmaker El Grifo heeft een erkend wijnmuseum. El Grifo ligt in wijngebied La Geria op Lanzarote. Dit gebied is uniek in de wereld vanwege de manier waarop de wijndruiven verbouwd worden. El Grifo is één van de vijf bodega's op Lanzarote. Het is tevens de oudste wijnmaker op de Canarische Eilanden.

Het wijnmuseum van El Grifo is gevestigd in de voormalige wijnmakerij. Hier staan allerlei apparaten en hulpmiddelen opgesteld die in de 19e en 20e eeuw gebruikt werden bij het vervaardigen en bottelen van wijn. Ook is er een ruimte ingericht die gebruikt wordt om te laten zien hoe wijnvaten gemaakt werden.

 

Bij het entreeticket zit een proefglas wijn naar keuze inbegrepen. Je kunt ook gewoon losse proefglaasjes kopen in de winkel zonder dat je het museum bezoekt. Je hebt de keuze uit het standaard assortiment (met de befaamde halfzoete malvasiawijn) en uit een aantal speciale edities.

 
Meer informatie?

El Grifo
alles over Lanzarote
Lanzarote informatie
Lanzarote voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl