bijzondere plaatsen > Spanje > Lanzarote > El Golfo

EL GOLFO

LANZAROTE

El Golfo is van oorsprong een vulkaankrater op het eiland Lanzarote. Deze krater ligt bij de plaats Las Casas de El Golfo. De zee heeft inmiddels de helft van de krater afgebroken. Wat nu resteert is een halve krater gelegen aan een fraai zwart lavastrand.

De wand van de krater toont prachtige kleurschakeringen. De vulkanische oorsprong is hierdoor duidelijk herkenbaar. Het meest bijzondere is het meer dat op het zwarte strand ontstaan is. Dit meer is voorzien van felgroen water. Hoe feller de zon schijnt, des te groener het water oogt.

 

De groene kleur ontstaat door algen die leven in het zoute water. Het water wordt ondergronds aangevoerd vanuit de zee. Het groene meer is het meest indrukwekkend vanaf een hogere positie. Het meer zelf kun/mag je niet in. Je mag tot enkele meters van het groene water komen.

 
Meer informatie?

El Golfo
Lago Verde
Lanzarote informatie
Lanzarote voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl