bijzondere plaatsen > Spanje > Lanzarote > Cueva de los Verdes

CUEVA DE LOS VERDES

LANZAROTE

Cueva de los Verdes is een grottenstelsel in het noordoosten van Lanzarote. De grotten zijn ontstaan door een combinatie van lavastromen en zeewater. In totaal is er een stelsel ontstaan van kilometers aan grotten en gangen, waarvan een deel tegenwoordig door middel van een rondleiding te bezoeken is.

De naamstelling van de grotten heeft niets met de kleur groen te maken. De naam is een verwijzing naar de familie die tijdens de zestiende eeuw de grotten in particulier bezit hadden. Tijdens de rondleiding wordt alles over de geschiedenis van de grotten verteld.

 

De rondleiding duurt iets minder dan een uur. De gangen zijn niet geschikt voor rolstoelen of mensen die slecht ter been zijn. In het natuurlijke auditorium worden wel eens concerten gehouden. Er is dan plaats voor ongeveer vijfhonderd gasten.

 
Meer informatie?

Cueva de los Verdes
alles over Lanzarote
Lanzarote informatie
Lanzarote voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl