LANZAROTE / SPANJE

 

Bijzondere plaatsen op Lanzarote

Lanzarote is één van de Canarische Eilanden. Deze eilandengroep behoort tot Spanje, maar ligt bij Afrika ter hoogte van de Marokkaanse kust. Alle eilanden hebben een vulkanische oorsprong. Dit heeft zeker in het geval van Lanzarote geleid tot een opvallend vulkanisch landschap. Over heel het eiland zie je de gevolgen van het vulkanisme. Het meest bekend is nationaal park Timanfaya dat in het zuidoosten van Lanzarote ligt. Timanfaya is alleen door middel van een rondrit te bezoeken. Je rijdt dan met een touringcar door een landschap dat meer op een maanlandschap lijkt dan op een vakantiebestemming op onze eigen aardkloot. Het feit dat dit deel van het eiland op het bezoekerscentrum na niet bebouwd is geeft het een extra desolate indruk. Wie denkt dat de Montañas del Fuego (de Vuurbergen) uitgeblust zijn die heeft het mis. Vlak onder de grond is het vulkanisme zichtbaar actief en het is goed mogelijk dat na de laatste grote uitbarstingen in de achttiende eeuw er weer nieuwe vulkaanuitbarstingen volgen.

 

Lanzarote is meer dan vulkanisme en vulkaanlandschappen. Lanzarote is ook een eiland waar op bijzondere wijze aan wijnteelt gedaan wordt, waar de kunstenaar César Manrique een belangrijk stempel heeft gedrukt op het eiland en waar je een aantal prachtige stranden aantreft. Sommige mensen denken dat schoonheid op een warme bestemming automatisch zit in groene landschappen en witte stranden. Lanzarote toont aan dat dat niet per definitie zo hoeft te zijn. Als je op vakantie naar Lanzarote gaat dan zou het doodzonde zijn om juist alleen de zandstranden op te zoeken. Het eiland heeft door middel van bijzondere plaatsen zoals Mirador del Rio, Los Hervideros en Jameos del Agua juist zoveel meer te bieden.

Bijzondere plaatsen op Lanzarote

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen op Lanzarote bewonderen:
 
Cueva de los Verdes
El Golfo
El Grifo wijnmuseum
Emporium
Fundación César Manrique
Jameos del Agua
Jardín de Cactus
La Geria
Los Hervideros
Mirador del Rio
Museo Mara Mao
Playas de Papagayo
Timanfaya Nationaal Park

Bijzondere plaatsen in Spanje

Het eiland Lanzarote behoort tot Spanje. Wil je alle bijzondere plaatsen in Spanje zien?
Ga dan naar onze Spanje pagina!

MEER INFORMATIE OVER LANZAROTE

alles over Lanzarote
de mooiste dorpjes op Lanzarote
Lanzarote bezienswaardigheden top 10
Lanzarote informatie
Lanzarote voor beginners
waar overnachten op Lanzarote

LANZAROTE WEER & KLIMAAT

Lanzarote klimaatinfo
beste reisperiodes voor een zonvakantie op Lanzarote

LANZAROTE OP STARTPAGINA.NL

Lanzarote startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl