bijzondere plaatsen > Spanje > Kathedraal van Gerona

KATHEDRAAL VAN GERONA

SPANJE

De kathedraal van Gerona is één van de beeldbepalende gebouwen van Gerona. De kathedraal bevindt op zo ongeveer het hoogste punt van de stad en vanaf de trappen van de kathedraal kun je de gehele stad overkijken.

De kathedraal van Gerona is in het bezit van de op één na grootste schip ter wereld. Alleen het middenschip van de Sint Pieter in Vaticaanstad is groter. Het oudste deel van de kathedraal stamt uit de elfde eeuw na Christus. Het klooster en de klokkentoren stammen nog uit deze periode.

 

De oudste delen van de kathedraal zijn gebouwd in de romaanse stijl de jongere delen uit de dertiende tot de achttiende eeuw zijn in de gotische stijl. In de kathedraal bevindt zich tevens het Tresor de la Catedral met daarin het wandtapijt van de schepping.

 
Meer informatie?

Gerona voor beginners
Gerona
Gerona bezienswaardigheden
Gerona weer & klimaat

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl