bijzondere plaatsen > Spanje > Ibiza > Eivissa

EIVISSA

IBIZA

Eivissa of Ibiza-stad is de grootste stad en hoofdstad van het Spaanse eiland Ibiza. De stad telt ongeveer vijftigduizend inwoners en is het bruisende hart van het eiland. Eivissa ligt in het zuidoosten van Ibiza, op ongeveer zes kilometer van het internationale vliegveld.

Het middeleeuwse deel van Ibiza-stad, Dalt Vila, staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Dit oude stadsdeel is op een heuvel gebouwd en geheel ommuurd. Je bereikt Dalt Vila via een oude stadspoort die naar het nieuwe deel van Eivissa en de haven leidt.

 

In de haven van Ibiza zie je dure jachten en in de zomerperiode ook verschillende cruiseschepen. Rondom de oude stad zijn diverse winkelstraten te vinden, veel uitgaansgelegenheden en een aantal heerlijke restaurants. Genieten van het leven is een belangrijk element voor de bewoners van Eivissa.

 
Meer informatie?

Ibiza-Stad
Ibiza-Stad weer & klimaat
Ibiza informatie
Ibiza voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl