bijzondere plaatsen > Spanje > Ibiza > Dalt Vila

DALT VILA

IBIZA

Het oudste deel van de Spaanse stad Ibiza of Eivissa is Dalt Vila. Dit stadsdeel heeft nogal wat hoogte verschillen, wat zeker tijdens de warme zomermaanden pittig kan zijn. Zo betreed je de oude binnenstad Dalt Vila middels een omhooglopend pad waarbij je een oude toegangspoort passeert.

Achter deze stadspoort tref je verschillende smalle straten en steegjes die uiteindelijk uitkomen bij een veertiende eeuwse kathedraal, het stadhuis en het schitterende kasteel van Ibiza. Hiervandaan heb je tevens een waanzinnig uitzicht over de stad en de prachtige Balearische zee.

 

Dalt Vila is daarnaast erg leuk om er te winkelen, uit eten te gaan of om er kunst en andere creativiteit op te zoeken. De hippie invloeden zijn er ondanks de niet tegengaande modernisering nog altijd goed voelbaar. En ook s avonds wanneer de lichtjes aangaan is er van alles te zien en te beleven.

 
Meer informatie?

Ibiza-Stad
Ibiza-Stad weer & klimaat
Ibiza informatie
Ibiza voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl