IBIZA / SPANJE

 

Bijzondere plaatsen op Ibiza

Is Ibiza een feesteiland, een spiritueel eiland of eiland voor de 'rich & famous'? Alledrie de antwoorden zijn correct. Ibiza is alles in één. Niet voor niets dat het zonovergoten eiland de afgelopen jaren uitgegroeid is tot de absolute topbestemmingen van Europa. Sinds de opkomst van de housemuziek eind jaren tachtig heeft Ibiza gewerkt aan een imago van hét eiland om te feesten. Hierdoor is Ibiza een ijzersterk merk geworden waar mensen het niet erg vinden om meer geld te betalen voor hun vakantie. Dit heeft geresulteerd in exclusieve strandclubs, dure restaurants en prijzen bij clubs die ervoor zorgen dat een avondje flink stappen op Ibiza een aardige aanslag is op je vakantiebudget. Aan de andere kant is Ibiza vooral ook een spirituele plek. Vorige eeuw lokte dat de nodige hoeveelheid hippies naar het eiland. Tegenwoordig is het spirituele toerisme dat op Ibiza ontstaan is vooral 'big business', net als alles op het eiland. Niet voor niets dat het gemiddelde inkomen op Ibiza veel hoger ligt dan in de rest van Spanje.

 

Ibiza kent uiteenlopende bijzondere plaatsen. Eigenlijk zouden we van bijna alle stranden en baaien al een aparte pagina kunnen maken. Ibiza kent vooral veel kleinere en sfeervolle stranden. Bij een aantal stranden vind je beroemde beachclubs zoals Blue Marlin. Wat ons betreft zijn ook de grote housetempels zoals Pacha en Amnesia het vermelden waard. Hier is de basis gelegd voor het nachtleven op Ibiza en de inmiddels zo overbekende Ibiza sound. Ook de hippiemarkten zijn het vermelden waard. Hoewel het tegenwoordig grote commerciële markten zijn waarbij het aantal echte hippies in de minderheid is ten opzichte de professionele handelaren, trekken deze markten in de zomermaanden enorm veel publiek.

Bijzondere plaatsen op Ibiza

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen op Ibiza bewonderen:
 
Blue Marlin Ibiza
Dalt Vila
Eivissa
Hippiemarkt Punta Arabí
 

Bijzondere plaatsen in Spanje

Het eiland Ibiza behoort tot Spanje. Wil je alle bijzondere plaatsen in Spanje zien?
Ga dan naar onze Spanje pagina!

MEER INFORMATIE OVER IBIZA

de mooiste dorpjes op Ibiza
Ibiza bezienswaardigheden top 10
Ibiza fotoreportage
Ibiza in één dag
Ibiza informatie
Ibiza informatie
Ibiza nieuws
Ibiza voor beginners

IBIZA WEER & KLIMAAT

Ibiza klimaatinfo
beste reisperiodes voor een zonvakantie op Ibiza

IBIZA OP STARTPAGINA.NL

Ibiza startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl