bijzondere plaatsen > Spanje > Hotel Marqués de Riscal

HOTEL MARQUES DE RISCAL

SPANJE

Wie Hotel Marqués de Riscal in het Baskische dorp Elciego ziet die zal meteen de overeenkomsten zien met het beroemde Guggenheimmuseum in de stad Bilbao. Dat komt omdat beide gebouwen dezelfde 'vader' hebben: de veelal bejubelde Amerikaanse architect Frank Gehry.

De gelijkenissen tussen de gebouwen zijn enorm. De vormen lijken heel veel op elkaar, maar opvallender is het gebruik van titanium. Dit metaal werd voorheen vrijwel alleen maar in de vliegtuigindustrie toegepast. Gehry gebruikt het om deze gebouwen een bijzonder vormgegeven modern uiterlijk mee te kunnen geven.

 

Hotel Marqués de Riscal staat midden in de bekende wijnstreek Rioja. Wijnhuis Marqués de Riscal, waar het hotel bij gebouwd is, is het oudste en één van de beste wijnhuizen van de streek. Met het luxueuze hotel hebben ze een ware publiekstrekker in huis. Naar schatting duurt het zo'n 400 tot 500 jaar voor de bouwkosten terugverdiend zijn.

 
Meer informatie?

Marqués de Riscal
Elciego
Baskenland bezienswaardigheden
Baskenland weer & klimaat

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl