GRANADA / SPANJE

 

Bijzondere plaatsen in Granada

Granada is de hoofdstad van de gelijknamige Spaanse provincie. De stad telt ongeveer een kwart miljoen inwoners en is daarmee de vierde stad van de autonome regio Andalusië. Granada kent een lange historie die teruggaat naar eeuwen voor onze jaartelling. De stad bleef tijdens de Moorse periode lange tijd vrij onbeduidend. Granada stond vooral in de schaduw van het machtige Córdoba dat zo'n 150 kilometer verderop lag. Pas op het moment dat het kalifaat Córdoba scheuren begon te vertonen kwam Granada in een tijdperk van groei en snelle toename van macht en walvaart terecht. De bouw van het fort Alhambra zorgde ervoor dat het lastig werd om Granada te veroveren, waardoor het taifarijk Granada steeds machtiger werd. Zelfs toen de Spanjaarden de macht overnamen in Granada aan het einde van de vijftiende eeuw bleef de stad groeien.

 

Tegenwoordig is Granada een geliefde stedentripbestemming waar goed weer, prachtige bezienswaardigheden en het heerlijke Andalusische leven een fraaie combinatie vormen. Vanaf april neemt het aantal toeristen in rap tempo toe en eigenlijk blijft het tot eind oktober druk in Granada. Het Alhambra en de oude wijk Albaicín zijn de grote publiekstrekkers van Granada.

Bijzondere plaatsen in Granada

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Granada bewonderen:
 
Albaicín
Alhambra
Generalife
Klooster van Hiëronymus
 

Bijzondere plaatsen in Spanje

Granada ligt in Spanje. Wil je alle bijzondere plaatsen in Spanje zien?
Ga dan naar onze Spanje pagina!

MEER INFORMATIE OVER GRANADA

Granada bezienswaardigheden top 10
Granada informatie
Granada informatie
Granada in één dag
Granada voor beginners

GRANADA WEER & KLIMAAT

Granada klimaatinfo

GRANADA STEDENTRIP

waar overnachten in Granada

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl