bijzondere plaatsen > Spanje > Freixenet

FREIXENET

SPANJE

Freixenet is ÚÚn van de grootste, zo niet de grootste producent van cava. Deze Spaanse mousserende wijn wordt vooral gemaakt in hun hoofdvestiging in Sant SadurnÝ d'Anoia. Dit plaatsje in CataloniŰ wordt als cavahoofdstad van de wereld gezien. Ongeveer 90% van de wereldwijd geproduceerde cava komt hier vandaan.

Tegen betaling kun je Freixenet bezoeken in hun experiencecentrum. Je krijgt hierbij uitleg over cava, over Freixenet en over het productieproces. Tijdens een introductiefilm leer je over de geschiedenis en visie van het wereldberoemde cavamerk. Als bezoeker krijg je ook een tour door de oude en de nieuwe cavakelders.

BEZOEK FREIXENET TIJDENS EEN GEORGANISEERDE
WIJN & CAVA TOUR VANUIT BARCELONA

KLIK HIER VOOR INFO EN TICKETS

Hoogtepunt is natuurlijk het proeven van de cava. Bij de rondleiding zit voor de meerderjarige bezoekers ÚÚn proefglas inbegrepen. Tegen betaling kun je extra soorten Freixenet uitproberen. Vooral in het hoogseizoen is het handig om de rondleiding vooraf te reserveren, want het aantal plekken is beperkt.

 
Meer informatie?

Freixenet
Wikipedia
Spanje bezienswaardigheden
Spanje voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl