bijzondere plaatsen > Spanje > Bilbao > Mount Artxanda

MOUNT ARTXANDA

BILBAO

Wanneer je de drukte van de stad Bilbao wilt ontvluchten, dan pak je de kabelbaan naar Mount Artxanda. De Artxanda Funicular kabeltram ligt iets ten noorden van de Zubizuri brug waar deze vertrekt vanaf Plaza Funikularreko. De tram bestaat uit een aantal wagons met zit- en staanplaatsen.

De kabeltramrit op de Mount Artxanda duurt ongeveer vijf minuten. Eenmaal boven stap je uit in een klein station waar foto’s hangen uit het jaar 1915 toen de tram voor het eerst de berg op ging. Wanneer je het station verlaat betreed je vrijwel meteen het ongeveer driehonderd meter hoog gelegen park Parque Del Funicular.

 

Parque Del Funicular is het meest beroemd om het panoramische uitzicht over de stad Bilbao. Vanachter een lage muur kun je genieten van weids uitzicht waarin alle highlights van de stad duidelijk te herkennen zijn. In het park is verder een monument van Juan Jose Novella en een fontein met daaromheen de windstreken.

 
Meer informatie?

Bilbao
Bilbao top 10
Bilbao bezienswaardigheden
Bilbao voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl