bijzondere plaatsen > Spanje > Bilbao > Guggenheim Museum

GUGGENHEIM MUSEUM

BILBAO

Sinds de opening van het Guggenheim Museum in Bilbao, is de Baskische stad enorm gegroeid in populariteit. Het waanzinnige architectonische ontwerp van Frank Gehry, alsmede de moderne kunstcollectie in het museum zijn jaarlijks goed voor zo’n miljoen bezoekers per jaar. En het aantal groeit nog steeds.

Het futuristische deconstructivistische ontwerp van de Amerikaans-Canadese Frank Gehry is vanuit verschillende richtingen te bewonderen. Vanaf de kade van de Nervión rivier of vanaf de Salbeko Zubia brug kun je de beste foto’s maken. De weerkaatsing van de zon op de titanium platen zorgt voor ongekend mooie plaatjes.

 

In en om het Guggenheim Museum zijn buitengewoon indrukwekkende kunstvormen te ontdekken. En dankzij de wisselende collecties is er altijd wel iets nieuws te ontdekken. De reusachtige spin aan de kade is ontworpen door Louise Bourgeois. Andere bekende namen zijn Jeff Koons, Andy Warhol en Mona Hatoum.

 
Meer informatie?

Guggenheim Bilbao
Guggenheim Bilbao
Guggenheim Bilbao
Bilbao bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl