bijzondere plaatsen > Spanje > Bilbao > Casco Viejo

CASCO VIEJO BILBAO

BILBAO

Het oudste en meest sfeervolle stadsdeel van de noord-westelijke Spaanse stad Bilbao, staat bekend als Casco Viejo Bilbao. Met name de historische zeven straten: Somera, Artekale, Tendería, Belostikale, Carnicería Vieja, Barrenkale en Barrenkale Barrena schetsen een duidelijk beeld van hoe het er eens was.

Het centrum van Viejo Bilbao wordt gedomineerd door de statige St. James kathedraal ‘Bilboko Done Jakue katedrala’. De kathedraal is tevens onderdeel van de pelgrimstocht die via Bilbao naar Santiago de Compostella gaat. In de directe omgeving zijn gezellige en sfeervolle terrassen gelegen.

 

In de straten van Casco Viejo Bilbao tref je verder leuke winkeltjes, delicatesse zaken, gezellige bars en ook het historische Arriaga Theatre, Plaza Nueva en de markthal Mercado de la Ribera. In deze huidige en tegenwoordig moderne markthal worden allerlei verse producten uit de regio gepresenteerd.

 
Meer informatie?

Casco Viejo
Bilbao weer & klimaat
Bilbao bezienswaardigheden
Bilbao voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl